Кметът Донка Михайлова с награда от платформата Кмета.бг в категория „Ин витро програми“

На 15 ноември кметът Донка Михайлова получи поредна награда от изданието Кмета.бг. Михайлова беше номинирана в три категории в годишното издание на класацията „Кмет на годината“ и получи отличие в категория „Ин витро програми“.

Общински фонд за асистирана репродукция и лечение на репродуктивни заболявания на семейства и лица, живеещи на семейни начала в община Троян работи вече 6 години. Създаден е с решение на Общински съвет-Троян и приема заявления за финансиране на процедури от 1 ноември 2012 г. За периода от създаването му в общината са постъпили и са обработени 42 заявления за ползване на средства от фонда, одобрени и изплатени са общо 60 331 лв., като от тях през 2018 г. (до момента) са отпуснати 12 470 лв. Денят, в който проплака първото бебе на троянския фонд за асистирана репродукция е 25 март 2014 г., Благовещение. Към момента, в резултат на процедури, осъществени с финансовата подкрепа на Общинския фонд за асистирана репродукция са родени 6 деца. До края на годината се очаква раждането на още едно бебе.

Припомняме, че през 2015 г. Донка Михайлова получи награда в категорията „Здрави жители“, а през 2016 г. – „Кмет на гражданите“.