Фонд „150 години Троян“

Сряда, 21 Март 2018 08:31

"Какво е за нас Троян?...
Може би скритата сълза в очите на мама, огледала орисията на един лъжовен свят.
Може би насеченото от грижи чело на татко, нагърбил се да свърже двата края…
Може би оная незабравима стряха, стаила суровата летопис на цял балканджийски род…
Може би вечността на един неотразим Балкан, закърмил ни с легенди за хайдути и народни мъстители…
Може би зелената гора, която слиза свойски, с буките и горуните си, в дворовете… Гора-кърмилница, родила къщите и занаятите, свободата и мъдростта, и онова неподправено чувство за хубаво…

Троян е родната ни люлка… Люшната в долината на Осъма, долу под Амбарица, в която грижата и радостта, упованието и надеждата са ни откърмили да градим и пазим България…“

 

 

Сгушен в сърцето на Балкана, Троян носи силен дух, предаващ традициите от поколение на поколение. Възрожденският град се основава на три стълба – близостта до планината, традициите и занаятите и предприемчивостта на хората. В троянския край от векове се предават няколко основополагащи традиции - грънчарство, дърводелство и варене на сливова ракия.

Днес Троян е утвърдена дестинация за целогодишен туризъм, за което допринасят и разнообразните, иновативни културни събития, които градът предлага на своите посетители.

Всеки, който желае да помогне за реализирането на събитията през 2018 г., може да го направи чрез дарение на дарителската сметка на общината:

Дарителска сметка за набиране на средства:

ОБЩИНА ТРОЯН

СМЕТКА ЗА ДАРЕНИЯ

ОБЩИНСКА БАНКА – АД

BIC: SOMBBGSF

IBAN: BG16SOMB91308433730544

Код за вид плащане 445100

Средствата ще бъдат разходени за реализирането на събитията от празничния календар на общината, като ще бъде даден публичен отчет за разходване на средствата от даренията.

Още в тази категория: « Кампания "Пътна безопасност"

Отчет за мандат 2011-2015 г. (видеоклип)

klip izbori 2011

Избори 2011 (видеоклип-архив)

klip izbori 2011