Близо до хората - Среща в кв. "Буковец"

Петък, 02 Октомври 2015 22:07

На 01.10 кандидатът за кмет Донка Михайлова и екипът й направиха среща с жители на кв. „Буковец” (в близост до болницата). Събранието се състоя в градинката на квартала, където присъстваха близо 80 човека, от които хора на пенсионна възраст, родители с деца и младежи.

Г-жа Михайлова започна срещата като напомни, че околността се слави като една от най-реконструираните и обработвани местности в Троян, особено в последните две години. Тя обаче добави, че има план за допълнително доусъвършенстване на мястото като започне от  проблемните и „изостаналите” улици (ул. „Стефан Караджа”, ул. „Минко Марковски”). Михайлова обясни, че ще направи всичко възможно въпросните участъци да се разработят преди зимния сезон, за да не се налага хората да са подложени отново на „тежка зима”. Кандидатът за кмет добави и че ще се погрижи дейностите в квартала, свързани предимно с поддръжка и контрол, да се извършват както трябва.

По традиция Михайлова изслуша внимателно жителите, които повдигнаха въпроса за сигурността и безопасността в квартала. Те споделиха, че липсата на осветление се превръща в сериозен проблем. Нейният отклик беше, че в рамките на един следващ бюджет би могло да се изготви проект, гарантиращ поставянето на модерни улични лампи – както беше случая с ул. „Дъскотина”.

Впечатление на срещата направиха майките в градинката, които бяха изключително заинтересовани и запознати с дейността на кандидата за кмет. Те благодариха на г-жа Михайлова за изготвянето на пунктовете на млечна детска кухня и й споделиха, че са съставили така наречения „Комитет на майките”, в който обсъждат какво е хубаво да се направи за най-малките жители на Троян.

Михайлова им пожела да са все така сплотени, загрижени и дейни. Тя им напомни за програма „Обществен форум”, в която биха могли да се включат – програма с цел финансиране идеите на инициативни граждани. „Все пак голяма част от нещата изискват по-скоро инициатива, отколкото ресурс”, завърши кандидатът за кмет.

Галерия със снимки

Отчет за мандат 2011-2015 г. (видеоклип)

klip izbori 2011

Избори 2011 (видеоклип-архив)

klip izbori 2011