В празничния 14-ти октомври бяха връчени почетни отличия

Вторник, 17 Октомври 2017 09:13

По традиция, на Петковден се проведе тържествена сесия на Общински съвет-Троян, на която председателят на Общински съвет-Троян и кметът Донка Михайлова връчиха почетните отличия на четирима отличени троянци.

На основание чл. 16 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 20 ал. 2 от Наредбата за символите, почетните знаци, отличията, званията и наградите на Община Троян и във връзка с празника на град Троян - 14 октомври,  Общински съвет-Троян удостои: Дочо Дулев с почетен знак „Златен герб-Троян“. Дочо Дулев е роден през 1926 г. в с. Терзийско. Завършва Троянската гимназия, след нея – Института за учители в град Плевен. Преподава български, руски и немски език, история, география, рисуване и други учебни дисциплини. Бил е директор на училищата в Терзийско и Шипково. Създава училищен театър, самодеец с голямо сърце. Той е първият уредник на Музея в Троян. Изключително всеотдайно, активно и задълбочено Дочо Дулев проучва и представя живота и делото на Апостола на свободата – Васил Левски.

Общински съвет-Троян удостои с почетен знак „Почетна значка – Троян“ Зорница Стойкова. Тя представи себе си така: „Двама души – класната ми учителка и дядо ми бяха хората, които ме запознаха с планината и от там започна любовта ми към нашия Балкан. Към изкуството и към това, което се твори в нашия красив край придобих вкус от родителите си: от майка си – галерист с усет, познание и любов към изящните изкуства и изкуството да боравиш със словото. И от баща си – към театъра – сам увлечен от театралното дело“. Дело на Зорница са 24 филма за Троян и региона.

С почетен знак „Почетна значка – Троян“ бяха удостоени и троянците Петко Цочев и Димитър Добрев. Те са създатели на бранда на град Троян. След тригодишен труд по изработването, бранда е безвъзмездно дарен на Община Троян с Договор за изключително ползване на авторското право. На 1 август 2014 година брандът е патентован в Патентното ведомство на Република България, с което марката е официално регистрирана и защитена. „Троян – сърцето на Балкана“ – първият регионален бранд в България, създаден от Петко Цочев и Димитър Добрев. Те, поради ангажимент извън страната, не получиха отличията си лично.  Присъстващите в залата успяха да чуят младите троянци чрез конферентната връзка, която беше направена с тях.

Отчет за мандат 2011-2015 г. (видеоклип)

klip izbori 2011

Избори 2011 (видеоклип-архив)

klip izbori 2011