Кметът Донка Михайлова поздрави Негово Светейшество по повод неговия 71-ви рожден ден

Събота, 15 Октомври 2016 09:55

Ден след Празника на Троян, на 15 октомври, Троянската света обител „Успение Богородично“ бе домакин на две важни събития – честване на рождения ден на Негово Светейшество Български патриарх Неофит и официалното откриване на новото крило в манастира.

Троянският манастир посрещна много гости в този празничен ден, като сред официалните лица бяха Извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в България – г-н Анатолий Макаров, кметът г-жа Донка Михайлова, общинското ръководство и делегациите от Елванген, Германия и Кашира, Русия.

Кметът поздрави Негово Светейшество и поднесе поздравителен адрес от свое име и от името на Председателя на Общински съвет - Троян Николай Тодоров за неговия личен празник, в който се казва: „Благодарим Ви за всичко, което правите за развитието на духовната дейност, за подкрепата, която указвате на Троянската света обител, за уважението, което имате към троянци. За нас винаги е радост и чест да Ви посрещаме като наш гост. В днешния празничен ден ще си позволим да отправим по-лични пожелание към Вас. Приемете нашето дълбоко уважение и почит и пожеланията за крепко здраве, дълголетие и хармония!“

В знак на уважение, г-жа Михайлова поднесе подарък на Негово Светейшество – новото издание на исторически двутомник на академик Георги Марков за Първата световна война.

Отчет за мандат 2011-2015 г. (видеоклип)

klip izbori 2011

Избори 2011 (видеоклип-архив)

klip izbori 2011