За пауза на слайдшоуто, задръжте показалеца на вашата мишка върху снимката! За управлението му, използвайте стрелките в ляво и дясно!
За пауза на слайдшоуто, задръжте показалеца на вашата мишка върху снимката! За управлението му, използвайте стрелките в ляво и дясно!
За пауза на слайдшоуто, задръжте показалеца на вашата мишка върху снимката! За управлението му, използвайте стрелките в ляво и дясно!
За пауза на слайдшоуто, задръжте показалеца на вашата мишка върху снимката! За управлението му, използвайте стрелките в ляво и дясно!

Коледните светлини грейнаха и в Троян

Вторник, 06 Декември 2016 08:43

В празнична атмосфера, с деца, които очакваха пристигането на дядо Коледа и неговите помощници, с много коледно настроение, на 5 декември кметът г-жа Михайлова запали коледните светлини в Троян.

В 17:00 ч. на централния площад в града се събраха малки и пораснали деца, в очакване коледното дръвче да грейне в новия си облик. По традиция, г-жа Михайлова пожела весели предстоящи празници и заедно с Радостина Ангелова и Лидия Ковачева запали коледните светлини. Двете момичета са ученички в 6 клас на ОУ „Иван Хаджийки“. Тази година те бяха поканени на тържествата в навечерието на светлия християнски празник, заради своите отлични резултати в училище и заето призово място в национално състезание по природни науки и екология през 2016 г.

Коледа е времето, в което кметът спазва още една традиция, а именно обявяването на кампания, имаща за цел да помогне на жители от общината. Г-жа Михайлова даде начало на кампания под надслов „Подари на непознат“. Тази кампания ще даде шанс на всеки, който има желание и възможност да подари артикул, от който някой наш съгражданин има нужда – ботушки за деца, якета, хранителни продукти и други. Кампанията ще продължи от 5.12.2016 г. до 6.01.2017 г.

След запалването на коледните светлини, на централния площад пристигна дългоочакваният дядо Коледа, заедно с помощниците си, за да зарадва всички дошли да го видят.

 

Повече за кампанията „ПОДАРИ НА НЕПОЗНАТ“

ЗАЩО да подарим на непознат? Коледа не е единствен повод, за да помогнем на човек в нужда. Кампанията „Подари на непознат“ има за цел да подпомогне нуждаещи се хора на територията на общината с предмети, от които те имат нужда в ежедневието си и не могат сами да си позволят да си ги закупят.

КОЙ е в центъра на кампанията? Самотноживеещи, хора от институции или хора в социално затруднение.

КАК може да помогне всеки, който желае? В сградата на Администрацията – при дежурния служител, в центъра за обслужване на граждани, във фоайето на общината и при служителите в сектор „Социални дейности“ – ет. 1, стая 34, в Информационно-културния център, както и в Център за обществена подкрепа ще има информация за артикули, от които хората от посочените групи имат нужда, както и кратка информация за лицата в нужда. Такава информация ще бъде публикувана и в електронните и печатни медии. (Община Троян ще запази самоличността на лицата, като не обяви публично имената им.) Всеки гражданин, който желае да подпомогне дадено лице и да закупи нужния му артикул, може да го направи и да го зарадва за празниците.

КАКВО може да подарим? Проучихме потребностите на хората в затруднение. Това, от което имат нужда те са: якета, ботуши, слушалки, хранителни продукти и други. Подробна информация всеки ще открие на списъците, изготвени след проучване на потребностите. Може да закупите нови или да подарите съответните артикули, които имате налични - използвани, но в добро запазено състояние. Може да подарите своите подаръци лично, ако желаете да се срещнете с хората, на които помагате, като може да разберете при експертите „Социални дейности“ в сградата на Община Троян, ет. 1, стая 34 техния адрес. Възможно е и да оставите подаръка в Центъра за услуги на гражданите на Община Троян и той ще бъде предаден от служителите на Общината.

КОГА Кампанията стартира от 5.12.2016 г. и ще продължи до 6.01.2017 г.

 

Усмивката на лицето на човек, който е получил подкрепа и съдействие е безценен подарък. Нека подадем ръка на повече наши съграждани и да направим атмосферата на светлия християнски празник по-уютна за тях!

 

Галерия със снимки

Отчет за мандат 2011-2015 г. (видеоклип)

klip izbori 2011

Избори 2011 (видеоклип-архив)

klip izbori 2011