„Майски дни на културата“ – наситена събитийна програма през месеца на българската просвета и култура и на славянската писменост

Петък, 21 Април 2017 14:13

Жителите и гостите на общината ще могат да станат свидетели на богата и разнообразна културна програма през месец май – месецът на българската просвета и култура и славянската писменост.

Събитията през месец май ще преминат под няколко знакови чествания. Още в края на месец април, на 28.04.2017 г., с концерт ще бъдат закрити Дни на талантите и интересите в НЧ „Наука-1870 г.“. По традиция и през 2017 г., тази година на 3-ти май, в местното управление на ръководни позиции за един ден ще застанат ученици от троянски училища, които ще имат възможност от близо да се запознаят с дейността на администрацията и отговорността на вземане на решения за развитие на общината. На 9-ти май тържествено ще бъде издигнато знамето на Европейски съюз, пред сградата на администрацията, а вечерта ще има празничен концерт. Всички тези събития са под знака на 10-годиншнината „България – член на ЕС“.

На 6-ти май, при паметника в градинката на „Вила Ванна“, с поднасяне на цветя и венци на признателност, троянци ще отбележат Деня на храбростта и армията. На 11-ти май в НЧ „Наука-1870 г.“ ще се проведе юбилеен концерт, по повод 10 години дейност на ученическия съвет на СУ „В. Левски“, Троян.

За всички любители на изкуствата, Музей на народните художествени занаяти и приложни изкуства ще посрещне своите гости на 17 май,  поредната „Нощ в музея“.

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, на централния площад в града ще грейнат усмивките на десетки деца от училищата в общината, които ще бъдат част от традиционното шествие. На 24 май ще бъдат връчени и годишните награди на Община Троян за изявени личности с принос в областите „Образование“ и „Култура“ за 2016 г.

Богата програма, срещи с дейци на културата, през м. Май предлага и Информационно-културен център, гр. Троян (ИКЦ).

Информация за всички предстоящи събития ще бъде качена на официалната страница на Община Троян. Допълнителна информация може да бъде открита и в официалната фейсбук страница на ИКЦ и сайта www.visit.troyan.bg.

Отчет за мандат 2011-2015 г. (видеоклип)

klip izbori 2011

Избори 2011 (видеоклип-архив)

klip izbori 2011