Косъма от „Под прикритие“ влиза в нова роля – като водещ на Български фестивал на сливата

Петък, 26 Август 2016 08:47

Обичаният Български фестивал на сливата наближава. През 2016 г. той ще се проведе в периода 22-25 септември, традиционно в град Троян и в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата – Орешак.

Тази година организаторите са подготвили много нови изненади и интересни събития във фестивалните дни. Това, което ще зарадва голям част от аудиторията и феновете на българското кино и телевизия е водещият на два от дните на Български фестивал на сливата. Александър Сано, превъплътил се не отдавна в хитовия сериал „Под прикритие“ - в ролята на Косъма, през месец септември идва в Троян и ще бъде в ново амплоа – като водещ на фестивала.

Александър Сано (Среброто) е български актьор и музикант. След две години в университета, артистичните му заложби го насочват към НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ и той е приет в класа на проф. Боньо Лунгов. Като студент в театралната академия Александър Сано започва във вариететен театър „Албена“, където играе до завършването си. Следват Народен театър „Иван Вазов“, театър „Сълза и смях“, Театър „Българска армия“, Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов“, „Независим Театър“. През 2004 г. Александър Сано, зад образа на Среброто, започва да пише музика за предстоящия проект „Братя Мангасариян“, в който участват актьорите Владислав Петров /Кулю/ и Силвестър Силвестров /Зюмбюл/.  Превъплъщението му в Здравко Киселов-Косъма, в превърналия се в абсолютен хит крими-сериал „Под прикритие“, прави героя му един от най-силните образи в продукцията и спечелва на актьора още по-голяма популярност. За тази роля получава наградата „Златна бленда“ през 2013 г.

На 23-ти септември ще посрещнем Александър в Троян. Повече за Български фестивал на сливата може да научите на официалната страница на Български фестивал на сливата - http://festivalnaslivata.com/. Следете ни и във Фейсбук, за да получавате първи информация и любопитни факти.

Очакваме ви от 22-ри до 25-ти септември в Троян, за да бъдем заедно част от една традиция с вкус и настроение!

Отчет за мандат 2011-2015 г. (видеоклип)

klip izbori 2011

Избори 2011 (видеоклип-архив)

klip izbori 2011