За пауза на слайдшоуто, задръжте показалеца на вашата мишка върху снимката! За управлението му, използвайте стрелките в ляво и дясно!
За пауза на слайдшоуто, задръжте показалеца на вашата мишка върху снимката! За управлението му, използвайте стрелките в ляво и дясно!
За пауза на слайдшоуто, задръжте показалеца на вашата мишка върху снимката! За управлението му, използвайте стрелките в ляво и дясно!
За пауза на слайдшоуто, задръжте показалеца на вашата мишка върху снимката! За управлението му, използвайте стрелките в ляво и дясно!

Донка Михайлова – кандидат за втори кметски мандат

Четвъртък, 24 Септември 2015 09:57

В НЕДЕЛЯ, 26 юли – веднага след приключването на общинската конференция на БСП - Троян, на която официално бе утвърдена кметската номинация на социалистите за предстоящите през м. октомври местни избори – кандидатът Донка Михайлова бе представена на среща с журналисти. Представени бяха и 10 от номинираните за селски кметове, като бе пояснено, че БСП ще участва в надпреварата във всичките 19 троянски села, в които ще се проведат кметски избори; но останалите 9 кандидатури са в процес на уточняване и техните имена ще бъдат обявени след извънредната общинска партийна конференция в началото на м. септември, когато ще стане ясна и листата за общински съветници. Срещата се водеше от младата Рая Петрова, а до кандидата бе лидерът на БСП – Троян Кольо Кацаров. В залата (в новата многофункционална сграда) присъстваха и червени активисти, общински съветници, симпатизанти.

„МОЯТА ЗАДАЧА е доста опростена, тъй като на заседание на Общинския съвет на БСП - Троян, а днес на най-важния форум – конференцията на общинската организация, беше утвърдена кандидатурата за кмет на община Троян за втори мандат на Донка Михайлова. И на двата форума тя получи положителна оценка за работата си през изминалия период (2011-2015 г.), основните партийни организации издигнаха само нейната кандидатура и други номинации нямаше. Поради тази причина за мен нещата са много лесни при обявяването на нашата кандидатура.” Това заяви в краткото си встъпление г-н Кацаров, след което даде думата на най-важния човек – кметът на община Троян и кандидат за следващ мандат Донка Михайлова.


„ЗА МЕН номинацията за кандидат-кмет на община Троян за втори мандат е преди всичко отговорност. Да си кмет означава да се посветиш изцяло на работата си, да си готов да жертваш личния си живот, едновременно да бъдеш и визионер с конкретни приложими идеи и нормален човек, който живее с проблемите на своите съграждани. Спечелих доверието на троянци с посланието „Знам как да променим Троян”. През първия мандат показахме, че знаем какво значи управленска отговорност”, бяха първите й думи. Последва кратка равносметка на направеното през досегашния мандат: „неблагодарната, но изключително важна къртича работа по Водния цикъл” и използване на последния възможен шанс Троян да се спаси от тежките евросанкции; изпълнени общо 41 проекта за над 50 млн. лв., от които „три четвърти бяха договорени в нашия мандат”; минаване „от политиката на кърпене на пътища и улици към цялостна реконструкция” – 20 км улици, близо 22 км пътища и 13,5 хил. кв. м тротоари с бордюри; отчитане на най-ниската безработица от години – 6,5%; намаляване на младежката безработица от 17% на 11% и снижаване два пъти темпът на обезлюдяване; реновиране изцяло на 3 училища и 5 детски градини, основна подмяна на оборудването в общинската болница, откриване на дом за стари хора и център за временно настаняване в с. Добродан; подпомагане на бизнеса и спасяване от тежки финансови проблеми и фалити на 60 фирми; откриване на многофункционална сграда и предстоящо откриване на туристически информационен център; възстановяване след 20-годишен спор с държавата на собствеността на баните и басейна в с. Шипково; борба за спасяване на общинското ВиК дружество, за да „не позволим чувствително покачване цената на водата в общината”.

„ПОКАЗАХМЕ какво означава честно управление, извадихме Общината от съдебните зали, ограничихме финансовите корекции, наредихме се сред 6-те български общини, които носят европейския приз „Етикет за добро управление”. Провеждаме честни процедури за изпълнители. В края на мандата всеки член на моя екип може да каже – аз управлявах честно. Затова тръгвам към тези избори със самочувствието на човек, работил почтено, всеотдайно и компетентно за каузата Троян през последните 4 години. С отговорността на управленец, който съзнава колко нерешени проблеми остават за следващия мандат и с конкретните планове и идеи на професионалист, който знае как община Троян да продължи да се развива с бързи и стабилни темпове. Положихме основите и почваме да градим нагоре. Убедена съм, че имам опита, убедеността и компетентността да водя този процес”, обобщи кандидатът за втори кметски мандат. След което формулира предизвикателствата за следващия мандат: създаване на предпоставка за по-високи доходи чрез подобряване на техническата инфраструктура на общината; концентриране на усилията в няколко важни проекта – „Виа Траяна”, бизнес зона „Сврачи дол”, реконструкция на Малкия пазар, изграждане на нова спортна зала, мостът при бензиностанция „Лукойл”, пътната връзка ул. „Ген. П. Карцов” – ул. „Македония”; създаване на по-добра организация за движение и паркиране в града, подобряване на транспортната достъпност, ремонт на входа и изхода на града; ограничаване на разликата между града и селото – за пръв път в троянските села ще може да се работи пълноценно по плана за развитие на селските райони и „възнамеряваме да се възползваме максимално от този шанс”.

„ИМАМЕ ясни цели и планове и знаем как да ги осъществим, доказали сме ефективността си и разбираме нуждите на троянци. Надявам се гражданите на община Троян да ни се доверят отново, за да продължим и надградим започнатото”, бяха финалните думи на г-жа Михайлова. След което тя отговори на питания на журналистите (отговорите на въпросите на Т21 – очаквайте отделно). А г-н Кацаров представи 10-тимата номинирани от БСП за кметове по селата: Минко Станчевски (Шипково, за 2-ри мандат), Галя Керезова (Дебнево), Иван Христов (Голяма Желязна, за 5-ти мандат), Марин Петков (Врабево), Донка Банковска (Бели Осъм), Димитрина Станчевска (Терзийско, за 6-ти мандат), Дилян Дамянов (Дълбок дол, за 3-ти мандат), Красимира Радковска (Старо село, за 2-ри мандат), Тошка Пенчева (Гумощник, за 4-ти мандат), Теменужка Зунева (Балканец).

 

Източник: в. Троян 21

Отчет за мандат 2011-2015 г. (видеоклип)

klip izbori 2011

Избори 2011 (видеоклип-архив)

klip izbori 2011